Daha lezzetli çorbalar için püf noktaları

Çorbanızı kısık ateşte pişirerek lezzetini artırabilirsiniz. Pişirme esnasında çorbanıza ekleyeceğiniz su mutlaka sıcak olsun. Çorbalarınızda tuzu fazla kaçırırsanız bir patatesin kabuklarını soyun ve dörde bölerek çorbanın içine atın. Patatesler yumuşadığında çorbanızdaki fazla tuzu çekmiş olacaktır. Çorbalarınıza lezzet katmak için et veya tavuk suyu tabletleri kullanırsanız bu tabletler yüksek oranda tuz içerdiği için tuzu daha az […]

Yazının devamı

Şafak Çorbası

Şafak Çorbası Malzemeler: 8 bardak et suyu 2 çorba kaşığı un 2 kaşık yağ 4- 5 adet olgun domates veya 2 kaşık konserve domates salçası 1 bardak süt 1 yumurta sarısı Tuz Şafak Çorbası Yapılışı: Öncelikle yağ ile unu kavuruyoruz. . Üzerine sulandırılmış konserve salça veya rendelenmiş domates ve et suyunu da ilave edip 1-2 […]

Yazının devamı

Şehriyeli Yeşil Mercimek Çorbası

Şehriyeli Yeşil Mercimek Çorbası Malzemeler: 8 su bardağı et suyu 1 su bardağı yeşil mercimek 1 kahve fincanı arpa şehriye 2 adet soğan 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2 çorba kaşığı un Yarım su bardağı süt 1 çay kaşığı kuru nane Şehriyeli Yeşil Mercimek Çorbası Yapılışı: Yeşil mercimekler güzelce ayıklanıp, yıkandıktan sonra az haşlanıp haşlama […]

Yazının devamı

Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası Malzemeler: 10 bardak et suyu 1,5 bardak kırmızı mercimek 1 adet patates 2 baş soğan 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı yağ 1 yumurta sarısı Tuz, kırmızı biber 1 bardak süt Mercimek Çorbası Yapılışı: Öncelikle kırmızı mercimekleri güzelce ayıklayıp yıkıyoruz. Daha sonra patatesleri soyup rendeliyoruz. Kuru soğanları tencerenin içine rendeleyip yağ ile […]

Yazının devamı