Öncelikle neden pişmanlık çorbası; çünkü ağır ve bol çeşitli yemekleri yedikten sonra genellikle hepimizde bir pişmanlık başlar. İşte bu pişmanlıklar sonrasında hem öğlen hem de akşam yemeklerinde sadece bu çorbayı içmek zorunda kalacaksınız.
Şimdi bu yazımızı okuyorsanız pişmanlık çorbasının tarifini öğrenmek için sabırsızlanıyor olmalısınız. İşte Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel’in pişmanlık çorbası tarifi…
Pişmanlık çorbası için gerekli malzemeler
- 2 yemek kaşığı tane keten tohumu veya chia tohumu
- 1 çay bardağı haşlanmış barbunya
- 2 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- 2 adet kabak
- 4-5 dal beyaz lahana
- 3 adet sivri biber
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 3 diş orta boy sarımsak
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 litre su
Pişmanlık çorbasının hazırlanışı
Öncelikle soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup dilimleyin ve büyük bir çorba tenceresine alın. Daha sonra bulgur ve barbunyayı yıkayıp süzdükten sonra çorba tenceresine ekleyin. Sivri biber, zencefil, lahana ve kabak doğrayıp diğer malzemelerin üzerine ilave edin. Tencereye suyu ve salçayı da ilave ettikten sonra güzelce karıştırın ve orta hararetli ateşte yaklaşık 40 dakika, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra çorbayı pürüzsüz hale gelinceye kadar blenderdan geçirin. Son olarak da chia tohumu veya keten tohumunu ekleyin. Pişmanlık çorbası hazır.
Afiyet olsun.