Cevizli Biber Tarifi

Cevizli Biber, Hatay mutfağına özgü bir iştah açıcı olup meze olarak kullanıldığı gibi, kahvaltılarda ve kebapların yanında sos olarak da kullanılmaktadır. Cevizli Bibere zeytinyağı ve sarımsak ilave edilir ise ismi Muhammara yani Acuka olur .

Cevizli Biber Malzemeler

# 10 adet kuru biber
# 1 su bardağı ceviz
# 2 çorba kaşığı biber salçası
# 1 adet kuru soğan
# 3 dilim kızarmış ekmek
# 1 tatlı kaşığı kimyon
# Yarım tatlı kaşığı tuz

Cevizli Biber Yapımı

Cevizli Biber yapmaya karar verdiğiniz zaman kuru biberleri bir gece önceden ıslatmanız gerekir. Ertesi gün biberleri sudan çıkarıp cevizli biberi hazırlamaya başlayabilirsiniz.

# Sudan çıkarmış olduğunuz biberleri ve soğanları gelişigüzel doğrayın.
# Bu malzemelere ek olarak ufalanmış ekmek ve salça da ilave edildikten sonra rondoda biraz çekilir.
# Son olarak ceviz, kimyon ve tuz da ilave edildikten sonra rondoda macun kıvamına gelinceye kadar çekilmeye devam edilir. (Eğer acuka yapmak istiyorsanız zeytinyağı ve sarımsak ilave edip parçalamaya devam edebilirsiniz.)
# İstediğiniz kıvamı yakalayınca yayvan bir kaba alıp servis yapabilir ya da küçük kavanozlara koyup saklayabilirsiniz.