Buz kalıplarında hazırlanan birçok malzeme ile hayatınızı kolaylaştırabilir ya da malzemelerinizin daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz. İşte sizin için birkaç öneri…

1-Bozulmaya başlayacak salçalarınızı, buz kalıplarında dondurarak kullanım süresini uzatabilirsiniz.

2-Detoks için hazırlayacağınız içeçeklerinizde kullanmak istediğiniz otları buz kabında dondurup, daha sonra kullanabilirsiniz.

3-İçeceklerinizin daha renkli görünmesi için meyve parçacıklarını buz kalıplarında dondurabilirsiniz.

4-Meyve suyu ile hazırladığınız buz küplerini içeceklerinizde, meyve pürelerini de frozen yapımında kullanabilirsiniz.

5-Yemeklerinizde kullanmak için tavuk ve et suyunu buz kalıplarına dökerek dondurabilir ve daha sonra kullanabilirsiniz.

6-Kahvaltılarda ve yemeklerde kullanmak üzere zeytinyağı veya tereyağına karıştırdığınız otları buz kalıplarında dondurup, ihtiyacınız olduğunda sofranıza getirebilirsiniz.

7-Soğuk kahve sevenler için mükemmel bir çözüm. Kahvenizi buz kalıplarına döküp dondurabilirsiniz. Soğuk kahve hazırlayacağınız zaman da kalıplardaki kahveleri çıkarıp üstüne sütü ekleyebilir ya da farklı lezzetlerle kullanabilirsiniz.