Kalamar tava malzemeleri
- 250 gram kalamar,
- 1 çay kaşığı kabartma tozu,
- 1 çay kaşığı sirke,
- 1 çay kaşığı limon suyu,
- 1 çay kaşığı toz şeker,
- yarım su bardağı un,
- kızartma için sıvı yağ.
Kalamar tava sosu malzemeleri
- 2 tatlı kaşığı süzme yoğurt,
- 1 diş sarımsak,
- 2 tatlı kaşığı mayonez,
- 1 küçük salatalık turşusu,
- 2 tatlı kaşığı limon suyu,
- yarım demet dereotu.
Kalamar tavanın hazırlanışı
- Temizlenmiş olarak aldığınız kalamarı güzelce yıkayın.
- Halka şeklinde doğrayıp üzerine karbonat, sirke, limon suyu ve toz şekeri de ilave ederek iyice karıştırıp buzdolabında 1 gece bekletin.
- Derin bir tavada yağı iyice kızdırın ve kızartma sırasında ocağın altını kısın. (Kalamarların iyi kızarması için pişme süresinin uzun olması bunun için de ateşin kuvvetli olmaması gerekir.)
- Kalamarı una buladıktan sonra kızgın yağda kızartın.
- Kızartılmış olan kalamarların fazla yağını kağıt mutfak havlusu ile alın ve servis tabağına alın.
Kalamar tava ve yanında enfes sosu ile sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Kalamar tava sosunun hazırlanışı
Kalamar tavanın sosu için;
- Öncelikle sarımsağı iyice ezin.
- Salatalık turşusunu küçük küçük doğrayın.
- Dereotunu da ince ince kıyın.
- Yoğurt, mayonez, sarımsak, turşu, limon suyu ve dereotunu birlikte karıştırın.
Sosunuz hazır. Servis edilmeden önce, bir saat kadar buzdolabında bekletmeniz iyi olacaktır. İsterseniz sos yerine dilimlenmiş limon kullanarak da servi edebilirsiniz.