Sarı çiçekleri, her mevsim yeşil kalan yaprakları ve uzun boyu ile bahçelerimizde yer almaya değer defne ağacını yetiştirmek ne kadar zor olabilir ki?
Defne ağacının yerini belirlemeden önce, onun aşırı sıcak ve soğuğu sevmediğini unutmayın. Bahçenizde öyle bir alan belirlemelisiniz ki, yaz aylarında direkt güneş almasın, kış aylarında da kuvvetli rüzgara maruz kalmasın. Bu tür etkenler defne ağacına zarar verir. Bu nedenle de yerini doğru belirleyin.
Defne bitkisi toprağının, bahçe toprağı olması gerekir ve bu toprağa da % 50 oranda organik gübre katılmalıdır. Ekilecek alanda kazılacak olan çukurun, defne bitkisinin köklerinin iki katı büyüklüğünde olması iyi olur.
Ağacı dikme aşamasında son derece hassas olun. Kökü çukura yerleştirdikten sonra, etrafındaki topraklarla üzerini iyice kapatın ve sonrada elinizin içi ile yavaşça bastırın. Daha sonra da güzel bir şekilde sulayın. Toprağın sürekli nemli kalması gerektiğini unutmayın.
Sonbahar mevsiminde defne bitkisini bolca sulamalısınız. Kış aylarında bitkinizde bozulmalar olur ise, o bölümleri bitkiden ayırın, havalar ısınmaya başladığında kendini toparlayacaktır. Kök çevresinde, bitkiyi sıkıştıracak olan bitkileri mutlaka ayırın. Çünkü defne ağacı yanı başında kendisine temas eden hiç bir bitkiyi sevmez.