İçeriğe geç
Anasayfa » Tam Buğday Ekmeği

Tam Buğday Ekmeği

Tam Buğday Ekmeği Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 4,5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket instant maya

Tam Buğday Ekmeği Yapılışı:

İnstant mayayı yarım çay bardağı ılık süt içinde erimeye bırakalım. Tam buğday ununu, tuzu, sıvı yağı, eritilmiş mayayı ve suyu bir kap içinde iyiye karıştırıp, kulak memesi kıvamında hamur elde edinceye kadar iyice yoğuralım. Bu işlem sonrasında üzerini örterek 30 dk dinlenmeye bırakalım.

Daha sonra 2 dk daha yoğurup, gazını çıkaralım. Üç eşit parçaya ayırıp yuvarladıktan sonra 10 dk daha bekletelim. Sonra hamurları silindir şeklini verip fırın tepsisine alalım. Ilık bir yerde 60 dk kabarmaya bırakıp üzerine bir fırça yardımıyla ince bir tabaka su sürelim.

Keskin bir bıçak yardımıyla hamurları boylamasına ve 2-3 mm derinliğinde keselim. Önceden ısıtılmış 220 C lik fırında 20 dk pişirelim.