Şafak Çorbası

Şafak Çorbası Malzemeler:

  • 8 bardak et suyu
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 kaşık yağ
  • 4- 5 adet olgun domates veya 2 kaşık konserve domates salçası
  • 1 bardak süt
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz

Şafak Çorbası Yapılışı:

Öncelikle yağ ile unu kavuruyoruz. .
Üzerine sulandırılmış konserve salça veya rendelenmiş domates ve et suyunu da ilave edip 1-2 taşım kaynatıyoruz. Eğer karışım pütürlü kalmış ise süzgeçten geçirebilir veya rondo da pürüzsüz olmasını sağlayabilirsiniz.
Son olarak yumurta sarısı ve süt ile yapılmış terbiyeyi ocaktan indirmeden 10 dakika önce katıp tuzunu da ilave ettikten sonra ateşten alabiliriz.

Not: Et suyu yerine hazır paket et veya tavuk suyu da katılabilir.