İçeriğe geç
Anasayfa » Osmanlı Mutfağından Yoğurtlu Şiş Kebabı

Osmanlı Mutfağından Yoğurtlu Şiş Kebabı

Pratik yoğurtlu şiş kebabı nasıl yapılır

Yoğurtlu Şiş Kebabı Malzemesi:

  • 1 kg koyun eti (iri kuşbaşı doğranmış)
  • 300 gr kuru soğan (3 orta boy rendelenmiş)
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • ½ çay kaşığı yenibahar
  • 5 adet pide
  • 250 ml et suyu (1 su bardağı)
  • 100 gr tereyağı (6,5 çorba kaşığı)
  • 300 gr yoğurt (çırpılmış)
  • 1/3 çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1/3 çay kaşığı tarçın

Yoğurtlu Şiş Kebabı Yapılışı:

Etleri bir kaba koyun. Rendelenmiş soğanları bir tülbentten geçirerek suyunu çıkarıp, suyunu etlerin üzerine dökün. Tuzu, biberi, yenibaharı ekleyip, bu karışımı etlere iyice yedirmek için elinizle iyice karıştırın. Etleri serin bir yerde 2-3 saat dinlenmeye bırakın.
Izgaranızı, ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını yakın. Etleri şişlere dizin. Izgaraya yerleştirip her yanı iyice kızarıncaya kadar pişirin.
Pideleri ızgarada ısıtın ve kare kare doğrayıp oval sahanların dibine dizin.
Et suyunu bir taşım kaynatın. Tereyağını da bir tavada kızdırın.
Pidelerin üzerine bir kepçe et suyu dökün, et suyunu çektikten sonra kızdırılmış tereyağının bir kısmını pidelerin üzerine gezdirdikten sonra üzerine etleri dizin.
Son olarak kalan tereyağının içine pul biberi de katarak yeniden kızdırın.
Çırpılmış yoğurdu etlerin üzerine güzelce yaydıktan sonra biberli yağı gezdirip üzerine tarçını serpin.