İçeriğe geç
Anasayfa » Osmanlı Mutfağından Hacı Osman Kebabı

Osmanlı Mutfağından Hacı Osman Kebabı

Hacı Osman Kebabı Malzemesi

  • 1 kg kuzu eti (iri kuşbaşı doğranmış)
  • 300 gr kuru soğan (3 orta boy ince kıyılmış)
  • ½ çay kaşığı tarçın
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Tuz

Hacı Osman Kebabı Yapılışı:

Birbirinin içine oturabilecek iki tencereyi alın. Etleri yıkayıp, suyunu süzmeden küçük olan tencerenin içine koyun.
Etlerin üzerine ince kıyılmış soğanları yayın. Tuzu, karabiberi ve tarçını serpiştirin. Küçük tencereyi, kapağını kapatıp içinde su bulunan büyük tencerenin içine oturtup hiç su koymadan orta ateşte, etler kızarıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
Tencereyi ateşten alıp, içinden küçük olanını çıkarın. Kapağını açıp, tabaklara sıcak sıcak servis edebilirsiniz.