İçeriğe geç
Anasayfa » Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası Malzemeler:

  • 10 bardak et suyu
  • 1,5 bardak kırmızı mercimek
  • 1 adet patates
  • 2 baş soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz, kırmızı biber
  • 1 bardak süt

Mercimek Çorbası Yapılışı:

Öncelikle kırmızı mercimekleri güzelce ayıklayıp yıkıyoruz.
Daha sonra patatesleri soyup rendeliyoruz.
Kuru soğanları tencerenin içine rendeleyip yağ ile pembeleştirip üzerine un katıyor ve kavurmaya devam ediyoruz.
Et suyunu, kenarda beklettiğimiz kırmızı mercimekleri ve rendelemiş olduğumuz patatesleri de katılıp, iyice pişinceye kadar kaynatıyoruz. İster tel süzgeçten kaşık yardımı ile geçirebilir ya da rondo yardımıyla tüm karışımı iyice parçalayabiliriz.
Ayrı bir kapta yumurta sarısı ile sütü karıştırıp çırpıyoruz. Çorbayı ocaktan indirmeden 10 dakika önce bu karışımı ilave edip iyice yediriyoruz. Tuzumuzu da ilave ettikten sonra çorbayı ocaktan indiriyoruz.
Damak zevkinize göre üzerine kırmızı biberli yağ gezdirebilirsiniz.

Not: Çorbalara terbiye üç şekilde yapılır.

  • Yumurta sarısı-süt karışımı
  • Yumurta sarısı-limon suyu karışımı
  • Yumurta sarısı-limon suyu-un karışımı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir