Kremalı Havuçlu Kek

Kremalı Havuçlu Kek Malzemesi:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı havuç rendesi
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Kremalı Havuçlu Kek Krema Malzemesi:

  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı un
  • 1/2 çay bardağı mısır nişastası
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilin

Kremalı Havuçlu Kek Yapılışı:

Yumurta ve şekeri ayrı bir kapta güzelce çırpalım. Üzerine yağ, tarçın, kabartma tozu, un, limon kabuğu, havuç rendesi ve dövülmüş cevizleri katıp çırpmaya devam edelim. Tüm bu karışımı yağlamış olduğumuz kalıba dökelim.  Önceden ısıtılmış 175 C lik fırında 45-55 dk pişirelim. Pişirdikten sonra soğumaya bırakalım.

Kremalı Havuçlu Kek kreması için süt, un,nişasta ve şekeri bir tencereye koyup karıştırarak kaynatalım. Kıvamlı olmaya başlayınca ocağı kısalım ve üzerine şekerli vanilini ilave edip 3-4 dk daha kaynatıp kenara alalım.

Soğuyan kekimizi ortadan ikiye ayırıp kremayı ortasına hafifçe sürüp diğer kek parçasını üstüne koyup hafifçe bastıralım. Kremalı Havuçlu Kekimiz soğuduktan sonra servise hazırdır. Arzuya bağlı olarak üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.