İçeriğe geç
Anasayfa » Kadınbudu Köfte

Kadınbudu Köfte

Kadınbudu Köfte Malzemesi

500 gr yağsız kıyma
50 gr pirinç
3 adet yumurta ve 2 adet yumurta akı
100 gr soğan (Ortaboy 1 adet )
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Un
Sıvıyağ

Kadınbudu Köfte Yapılışı

Pirinçler haşlandıktan sonra iyice süzülür. Soğanlar yemeklik olarak doğranır ve tavaya çok az miktarda sıvı yağ konarak öldürülür. Üzerine kıymanın yarısı ilave edilerek orta derecede kavrulur.Yağı tamamen süzülerek bir yayvan kaba aktarılır. İçine pirinç, 2 yumurtanın sarısı ile 1 yumurta akı ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilerek tuzu, karabiberi ayarlanıp çiğ olarak kalan 250 gr kıyma da konulduktan sonra 6 dakika kadar yoğurulur.

Hazırlanan harçtan irice ve yassı oval şekilli hazırlanan köfteler önce una bulanır . Bir kase içinde bir yumurta ile diğer bir yumurtanın akı iyice çırpılarak unlanmış köfteler içine iyice batırılır. En son olarak da yeniden una batırılarak tavada iyice kızdırılan zeytin yağında altın rengini alıncaya kadar kızartılır. Bu şekilde iki yumurta akının kullanılması köftelerin bol saçaklı olmasını sağlar. Tavadan çıkarılan köfteler bir kağıt havlu üzerinde bir dakika kadar bekletilirse fazla yağı alınmış olur. Köftelerin üzerine birkaç damla limon damlatılıp maydanoz la süslenerek servis edilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir