Acılı Sos Yapımı

Acılı Sos Malzemesi

300 gr soyulmuş domates
5 adet fesleğen yaprağı
2 adet acı kırmızı biber
3 diş sarımsak
tuz, zeytinyağı

Acılı Sos Hazırlanışı

Sarımsakla acı kırmızı biberi ince ince kıydıktan sonra ateşe koyup biraz soldurun. Daha sonra üzerine ince doğranmış fesleğen yaprakları ile domatesleri ilave edin.Tuzunu da ilave ettikten sonra tencerenin ağzını kapatıp 15 dk kadar pişirin. Bu süre sonunda sos halen sıvı ise suyunu biraz çekinceye kadar kapağı açık bir şekilde biraz daha tutun. Sizin için kıvamı da uygun hale geldiğinde içine biraz zeytinyağı ilave edebilirsiniz.

Acılı sos hazır. İsteğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...