Vişneli Ekmek

0
38
görüntüleme

Vişneli Ekmek Malzemesi

1 paket dondurulmuş vişne,
1/4 limonun suyu,
750 gr toz şeker,
2 bardak su,
3 ekmek,

Vişneli Ekmek Tarifi

Ekmekleri bir cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Keskin bir bıçak vasıtası ile kabuklarını çıkarttıktan sonra ekmekleri kızartın ve tepsiye dizin. Şurubu hazırlamak için vişnelerin çekirdeklerini çıkartıp 375 gr şeker (şekerin yarısı) ve bir bardak su ile karıştırın. Şurubun pişmesine yakın çeyrek limonun suyunu da katın. Ateşten alın ve soğumaya bırakın. Kalan şekeri, tepsiye dizdiğiniz ekmeklerin üzerine serpiştirin. Şurubu soğutup, ekmeklerin üzerine gezdirin. Vişne tanelerini ekmeklerin üzerini örtecek şekilde dizin. Tepsiyi orta harlı bir ateşe koyun. Tatlıyı, ekmekler komposto suyunu çekene dek ateşte pişirin.

Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...