Vezir Parmağı Malzemesi
500 gr un,
3 bardak su,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı şeker,
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı,
4 adet yumurta,
kızartmak için sıvıyağ,
Vezir Parmağı şerbet malzemesi
4 bardak su,
4 bardak şeker,
limon suyu,
Vezir Parmağı Tarifi
Öncelikle şurup için 4 bardak şekerle 4 bardak suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin. Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın.
Hamur için suyu, tuzu, şekeri ve yağı kaynatın. Unu azar azar ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın. Karışım hamurlaşmaya başladığında yumurtaları teker teker yedirerek ilave edin. Ocaktan alın. Hamura parmak şekli verin. Kızgın yağa atarak kızartın. Çıkarıp, soğuk şerbete atın. Şerbetini emince çıkartıp, servis yapın.