Tulumba Tatlısı Malzemesi
500 gr şeker,
5 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı limon suyu,
3 çorba kaşığı tereyağı,
1 kahve kaşığı tuz,
2 su bardağı un,
3 yumurta,
1-2 su bardağı sıvıyağ,
Tulumba Tatlısı Tarifi
Bir tencereye şeker ve suyu katıp orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Şurup kıvamını almaya başlayınca limon suyunu ekleyip biraz birkaç taşım daha kaynatıp ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Hamur için büyük bir tencereye tereyağını koyup, orta ateşte eritin. Yağ kızınca su ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca unu bir kerede boşaltıp, sürekli karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp hamuru tencerenin içinde soğumaya bırakın. Hamur soğuyunca yumurtaları ekleyin ve iyice yedirene kadar yoğurun.
Geniş bir tencereye sıvıyağı koyun ve orta ateşte kızdırın. Hamuru sıkma torbasına doldurup küçük parçalar halinde tavaya sıkın ve arasıra çevirerek 7-8 dakika pembeleşinceye kadar kızartın. Kızaran hamurları soğumuş olan şerbetin içine atın. Şerbetin içinde 10-15 dakika beklettikten sonra servis yapın.