İçeriğe geç
Anasayfa » Elmalı Ştrudel Tarifi

Elmalı Ştrudel Tarifi

Elmalı Strudel yapımı

Elmalı Ştrudel Malzemeleri

250 gr un,
100 gr tereyağı,
1 çay fincanı su,
1 fiske tuz,
1 adet yumurta akı,
500 gr pudra şekeri,
125 gr ince çekilmiş ceviz,
50 gr elma,
1,5 kahve fincanı toz şeker,
100 gr kuru üzüm,
1 çay kaşığı tarçın,

Elmalı Ştrudel Yapımı

  • Soyulup ince ince doğranmış elmaları, çekirdeksiz kuru üzümü, toz şeker ve tarçınla harmanlayarak karıştırın.
  • Unu yoğurma kabına koyun. Ortasını havuz gibi açarak tereyağını, suyu ve tuzu koyup elle yoğurarak yumuşak bir hamur tutun.
  • Hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra ikiye bölün. İki parçayı da merdane ile iyice açın.
  • Ceviz içini iki yufkaya paylaştırarak yayın.
  • Sonra üstlerine hazırlamış olduğunuz elmalı, üzümlü içi yerleştirin ve sigara böreği gibi sararak uçlarını yapıştırın.
  • Rulo hamurlarını bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta akı sürerek orta hararetli fırında 45 dakika pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek sıcak servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir