Elmalı Ştrudel Malzemeleri
250 gr un,
100 gr tereyağı,
1 çay fincanı su,
1 fiske tuz,
1 adet yumurta akı,
500 gr pudra şekeri,
125 gr ince çekilmiş ceviz,
50 gr elma,
1,5 kahve fincanı toz şeker,
100 gr kuru üzüm,
1 çay kaşığı tarçın,
Elmalı Ştrudel Yapımı
- Soyulup ince ince doğranmış elmaları, çekirdeksiz kuru üzümü, toz şeker ve tarçınla harmanlayarak karıştırın.
- Unu yoğurma kabına koyun. Ortasını havuz gibi açarak tereyağını, suyu ve tuzu koyup elle yoğurarak yumuşak bir hamur tutun.
- Hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra ikiye bölün. İki parçayı da merdane ile iyice açın.
- Ceviz içini iki yufkaya paylaştırarak yayın.
- Sonra üstlerine hazırlamış olduğunuz elmalı, üzümlü içi yerleştirin ve sigara böreği gibi sararak uçlarını yapıştırın.
- Rulo hamurlarını bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta akı sürerek orta hararetli fırında 45 dakika pişirin.
- Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek sıcak servis yapın.