İçeriğe geç
Anasayfa » Sadabad Lokması

Sadabad Lokması

Sadabad Lokması Malzeme

  • 1,5 su bardağı su,
  • 2 su bardağı un,
  • 3 çorba kaşığı margarin,
  • 3 adet yumurta,
  • 1 tutam tuz,
  • 1 tutam şeker,
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz veya fındık,

Sadabad Lokması Şerbet Malzemesi

  • 2,5 su bardağı su,
  • 2,5 su bardağı şeker,
  • 2 dilim limon,

Sadabad Lokması Tarifi

  • Öncelikle şurubu hazırlamak için 2,5 bardak şeker ile 2,5 bardak suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon dilimlerini şerbetin içine atın. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Genişçe bir tencereye 1,5 bardak suyu ve margarini koyun. Margarin eridiğinde karıştırarak unu, şekeri ve tuzu ekleyin. Hamur koyulaştığında tencereyi ateşten alın.
  • Hamur ılıdıktan sonra üzerine yumurtaları teker teker kırarak, iyice yoğurun. Yumurtalar hamurla bütünleşip özlü bir hamur elde ettiğinizde, hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Hamurları, kızgın sıvı yağda tavayı arada bir sallayarak kızartın.
  • Çıkan lokmaları, soğuttuğunuz şerbetin içine atın.
  • Şerbetini emen tatlıların üzerine ceviz veya fındık dökerek servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir