
Sadabad Lokması Malzeme
- 1,5 su bardağı su,
- 2 su bardağı un,
- 3 çorba kaşığı margarin,
- 3 adet yumurta,
- 1 tutam tuz,
- 1 tutam şeker,
- 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz veya fındık,
Sadabad Lokması Şerbet Malzemesi
- 2,5 su bardağı su,
- 2,5 su bardağı şeker,
- 2 dilim limon,
Sadabad Lokması Tarifi
- Öncelikle şurubu hazırlamak için 2,5 bardak şeker ile 2,5 bardak suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon dilimlerini şerbetin içine atın. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Genişçe bir tencereye 1,5 bardak suyu ve margarini koyun. Margarin eridiğinde karıştırarak unu, şekeri ve tuzu ekleyin. Hamur koyulaştığında tencereyi ateşten alın.
- Hamur ılıdıktan sonra üzerine yumurtaları teker teker kırarak, iyice yoğurun. Yumurtalar hamurla bütünleşip özlü bir hamur elde ettiğinizde, hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Hamurları, kızgın sıvı yağda tavayı arada bir sallayarak kızartın.
- Çıkan lokmaları, soğuttuğunuz şerbetin içine atın.
- Şerbetini emen tatlıların üzerine ceviz veya fındık dökerek servis yapın.