Müşebbek Tatlısı Malzeme
450 gr su,
350 gr un,
15 gr maya,
kızartma için sıvıyağ,
Müşebbek Tatlısı Şerbeti
1 lt. su,
2 kg toz şeker,
yarım limon,
Müşebbek Tatlısı Tarifi
- Bir tencerede 1 litre su ile şeker kaynamaya bırakılır. Karışım kaynamaya başlayınca içine 10 damla limon suyu damlatılır. Şurup kıvamını aldıktan sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Un, maya, su ve hazırlanan şurubun 15 gr’ı karıştırılır. Hamur boza kıvamına gelinceye kadar güzelce karıştırılır, 10-15 dakika dinlenmeye bırakılır.
- Bir tavaya sıvıyağ koyulur. Yağ el yakmayacak ısıya gelince hamur ucunda iri yıldız duy bulunan sıkma torbasına doldurulup yağın içine sıkılır.
- Hamurun kızarması için ısı biraz daha yükseltilir.
- Pişirilen tatlı hamuru soğuduktan sonra yine soğutulmuş şurubun içinde 5 dakika bekletilir, şuruptan çıkartılır.
- Daha sonra isteğe bağlı olarak ince çekilmiş toz fıstık serpilerek servis yapılır.