İçeriğe geç
Anasayfa » Krem Karamel Yapımı

Krem Karamel Yapımı

Krem Karamel Malzeme

Önceden hazırlanmış karamel,
2 su bardağı süt,
3 yumurta,
2 yumurta sarısı,
4 çorba kaşığı tozşeker,

Krem Karamel Tarifi

Karameli hazırlayıp, krem karamel kalıplarının dibine dökün. Sütü bir tencerede bir taşım kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. Bir kenarda ılınmaya bırakın. Bu arada bir kapta 3 yumurta ve 2 yumurta sarısını ve şekeri telle çırpın. Ilık sütü çırpmaya devam ederek bu karışıma yedirin.

Karışımı ince bir tel süzgeçten geçirerek, dibine karamel konmuş kalıplara dökün. 8-10 cm derinliğinde ve yarıya kadar sıcak su dolu bir fırın tepsisine kalıpları dizin. Önceden 165 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika, krema sertleşinceye kadar pişirin.

Krem karamel pişince tepsiyi fırından alın. Kalıpları sudan çıkarıp, bir kenarda soğumaya bırakın. Krema soğuyunca bir bıçağı kalıpların kenarlarında gezdirerek kremayı gevşetin ve alt üst ederek tabaklara çıkartın. Krem karameli soğuk olarak, dilerseniz taze meyvelerle süsleyip, servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir