İçeriğe geç
Anasayfa » Kolay Lokma Tatlısı

Kolay Lokma Tatlısı

Kolay Lokma Tatlısı Malzeme

2 bardak un,
3 adet yumurta,
su,
karbonat,
1 tutam tuz,
1 bardak sıvıyağ,

Kolay Lokma Tatlısı Şerbeti

3 su bardağı şeker,
1 tatlı kaşığı limon suyu,
1,5 su bardağı su,

Kolay Lokma Tatlısı Tarifi

Şeker ve 1,5 su bardağı suyu bir tencerede kaynamaya bırakın. Şurup kıvamını almaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Bir kaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Un, 3 yumurta, tuz, karbonat ve yeteri kadar su ile boza kıvamında bir hamur yapın. Hamuru iyice çırpın ve 30 dakika kadar kapağı kapalı olarak bekletin.

Tavada ayçiçek yağına, hamuru kaşık kaşık dökerek her iki tarafını iyice kızartın. Kızaran hamurun yağını süzerek hazırlanmış şerbetin içine atın. Şurubunu çeker çekmez çıkarıp, üstüne ceviz içi ve kaymak koyarak servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir