İçeriğe geç
Anasayfa » Kabak Salatası

Kabak Salatası

Kabak Salatası Malzemeleri

  • 1 Kg Kabak
  • 1 Orta Boy Kuru Soğan
  • 1 Demet Dereotu
  • 1 Kase Yoğurt (Süzme)
  • 3 Diş Sarımsak
  • 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
  • Tuz

Kabak Salatasının Hazırlanışı

  • Kabakları soyup rendelikten sonra güzelce sıkıp tüm suyunu çıkarıp bekletiyoruz.
  • Kuru soğanları yemeklik olarak ufak ufak doğradıktan sonra yağda kavuruyoruz.
  • Daha sonra üzerine kenarda beklettiğimiz kabakları ilave ederek iyice harmanlıyoruz.
  • Daha sonra da tencerenin kapağını kapatıp, ara ara karıştırmak suretiyle suyu çekinceye kavurmaya devam ediyoruz.
  • Diğer tarafta süzme yoğurt ile ayıklanmış ve iyice dövülmüş sarımları karıştırıp sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz.
  • İyice suyu çektirilmiş ve soğumaya bıraktığımız kabakları sarımsaklı yoğurt ve  ince doğranmış dereotu ile karıştıtıp isteğe bağlı olarak dereotu yaprağı ve/veya yağda kavrulmuş kırmızı biber ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Herkese afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir