Kabak Salatası Malzemeleri
- 1 Kg Kabak
- 1 Orta Boy Kuru Soğan
- 1 Demet Dereotu
- 1 Kase Yoğurt (Süzme)
- 3 Diş Sarımsak
- 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- Tuz
Kabak Salatasının Hazırlanışı
- Kabakları soyup rendelikten sonra güzelce sıkıp tüm suyunu çıkarıp bekletiyoruz.
- Kuru soğanları yemeklik olarak ufak ufak doğradıktan sonra yağda kavuruyoruz.
- Daha sonra üzerine kenarda beklettiğimiz kabakları ilave ederek iyice harmanlıyoruz.
- Daha sonra da tencerenin kapağını kapatıp, ara ara karıştırmak suretiyle suyu çekinceye kavurmaya devam ediyoruz.
- Diğer tarafta süzme yoğurt ile ayıklanmış ve iyice dövülmüş sarımları karıştırıp sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz.
- İyice suyu çektirilmiş ve soğumaya bıraktığımız kabakları sarımsaklı yoğurt ve ince doğranmış dereotu ile karıştıtıp isteğe bağlı olarak dereotu yaprağı ve/veya yağda kavrulmuş kırmızı biber ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Herkese afiyet olsun.