İçeriğe geç
Anasayfa » Et suyu nasıl çıkarılır?

Et suyu nasıl çıkarılır?

Et suyu için malzemeler:

-Dana kemiği
-1 soğan
-Havuç
-Kereviz veya maydanoz sapları
-1 kahve kaşığı tane karabiber
-2 defne yaprağı

Et suyunun yapılışı:

1- Kemikler yıkanıp bol su ile kaynatılır. Üzerinde biriken köpükler alınır.
2- Soyulup dörde bölünmüş soğan, havuç, kereviz defne yaprağı ve maydanoz sapları konur. İyice kaynatılır. Tel süzgeçten süzülür.
3- Soğuyunca üzerinde biriken yağlar alınarak atılır.

Pratik Bilgi:

Et suyu çıkarırken; çok az sirke ilave edilirse et suyu kalsiyum bakımından zengin olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir