İçeriğe geç
Anasayfa » Çikolatalı Kurabiye

Çikolatalı Kurabiye

Çikolatalı Kurabiye Malzemesi

  • 3 çay bardağı un
  • 1/2 çay bardağı kakao
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 3,5 kahve fincanı margarin
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 tane yumurta sarısı
  • 1 su bardağı erimiş çikolata
  • süs için:
  • krem şanti ve besin boyaları

Çikolatalı Kurabiye Hazırlanışı

Kakao, un ve pudra şekerini karıştırın. Ortasını havuz gibi açın ve margarin ile yumurta sarılarını ekleyerek yoğurun. Hamuru yağlı kağıda sararak takribî 1 saat kadar dinlendirin. Hemen sonra hamuru 1 cm kalınlığında açın ve kalıplarla şekillendirin .Yağlanmış tepsiye dizin. 180 dereceli fırında takribî 15 dk pişirin. Pişmiş kurabiyeleri erimiş çikolataya batırın, soğumaya bırakın. Üzerlerini besin boyaları ile renklendirilen krem şanti ile süsleyin .

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir