Strese karşı kuru fasulye!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan anlattı:

Magnezyum minerali, vücudumuzun yapısında olan elzem minerallerden biridir. Elzem kelimesinin anlamını; olmazsa olmaz yaşamak için mutlaka olmalı olarak tanımlayabiliriz.

Magnezyum vücudumuzda görevli olan pek çok enzimin yapısında bulunur. Enzimler vücudumuzda gerçekleşen enerji protein üretimi ve kas kasılması gibi her türlü fonksiyonları düzenleyen kimyasallardır.

Magnezyum kas ve sinir sistemi hücrelerinin devamlılığını sağlar. Böylece kalp atışlarının düzenli olmasında enerjik olmamızda ve zihin aktivitelerinde etki gösterir.

Magnezyum kemiklerin yapısında bulunur. Sağlam kemikler için en az kalsiyum ve fosfor kadar önemlidir.

Magnezyumun en iyi kaynakları; kurubaklagiller, yağlı tohumlar ve tam tahıl taneleridir. Magnezyum eksikliği yaşamamak için haftada 1 ya da 2 öğün kuru fasulye, nohut veya mercimek yemeği yememiz veya salatalarınıza haşlanmış olarak kurubaklagil ilave etmemiz, aynı zamanda bitkisel protein ve lif açısından da beslenmemizi dengeler.

Her gün 1 avuç fındık, fıstık, badem ve ceviz karışık veya tek tek yersek, magnezyumla birlikte omega-3 ve çinko açısından da beslenmemizi tamamlamış oluruz. Ekmeği tam tahıl olarak tüketmenin sayısız faydasının yanında magnezyum açısından da faydası vardır. Magnezyum eksikliği

Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...