Ispanak sebzesi hem içindeki vitaminin yüksekliği hem de pişme süresinin kısa olması nedeniyle hem yemek ve çorbalarda hem de salatalarda sıkça yer almaktadır. Ancak bizleri asıl yoran temizlik aşamasıdır.
Marketlerde yıkanmış ve poşetlenmiş şekilde satılabildiği gibi, pazarlarda da toprağı bir miktar arındırılmış olarak bizlere sunulur. Ancak hiçbirimizin içi rahat etmez. Bizler de bir temizlik aşamasından geçiririz.
Sıkça kullandığımız yöntem kökleri ayrıldıktan sonra sirkeli suda en az 30 dk beklemektir. Bu şekilde hem toprak ve kimyasallardan hem de içindeki organizmalardan kurtulmuş oluruz. Bu yöntemin dışında yine bol suyun içine biraz tuz ve karbonat koyarak da ıspanakları temizlememiz mümkündür.
Ispanakları her iki işlem sonrasında yeniden temiz su ile durulayarak yemeklerimizi yapmalıyız.