İçeriğe geç
Anasayfa » Fırında kremalı patates

Fırında kremalı patates

Fırında Kremalı Patates Malzemeler

  • 3 orta boy patates
  • 1 paket krema
  • üstünü kapatacak kadar kaşar peynir rendesi

Fırında Kremalı Patates Hazırlanışı

  • Patateslerin kabuklarını soyalım. İnce yuvarlak şeritler halinde doğrayalım (Kalın doğrarsanız pişmesi biraz zor olur. Gerçi öylede çok lezzetli oluyor ama olsun… )
  • Borcam veya küçük bir tepsiye patatesleri gelişigüzel koyalım.
  • Üstüne 1 paket kremayı bocalayalım.
  • İsteğe bağlı olarak üstüne tuz, karabiber, kırmızı biber serpiştirelim ve tüm malzemeyi karıştıralım.
  • En son olarak da kaşar peyniri rendesini üstlerini kapatacak şekilde yayalım.

Önceden ısıtılmış 130-150 derecelik fırında ağır ağır 15-30 dk pişirelim. Her fırının pişirme derecesine ve patateslerinizin inceliğine bağlı olarak ortalama pişirme süresi verdim.

Kaşar peynirinin kızarmasına yakın fırını açıp, patateslerin pişip pişmediğine bakabilirsiniz. Eğer pişmiş ise tamamıyla kızarmasını bekleyebilir ya da benim gibi sabırsızsanız hemen çıkartıp, ağzınız haşlana haşlana afiyetle yiyebilirsiniz.

Lütfen sıcak servis ediniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir