Bayat ekmekte mikrobik tehlike

Ekmeklerin uygun koşullarda muhafaza edilmemesi halinde mikrobik bozulma oluşacağını belirten Şık “Ekmeğin bayatlama sürecinde zararlı kimyasalla buluşması, uygun şartlarda muhafaza edilmeyen ekmek ya da mikrobik bozulma belirtileri gösteren ekmekten üretilecek gıdalar, sağlığa zararlıdır. Bayat ekmeklerin tüketilmesi halinde gıda zehirlenmesine yol açabilir. Küflenmiş ekmeklerin tüketilmesi karaciğer kanserine kadar yol açan rahatsızlıklara da neden olur” diye konuştu.

ŞÜPHELİ HAMMADDEDEN FARKI YOK!

Bülent Şık, sıcak ve nemli ortamda ekmeğin muhafaza edilmesinin mikrobik bozulmayı hızlandırdığını ve ekmekte sünme, hamurunda yapışkanlık gibi sonuçlara yol açacağını belirtti.

Ekmekteki bozulmanın sadece dış yüzeyindeki küflenme ile sınırlı olmadığına dikkati çeken Şık “Kampanya ile fırınlara getirilen bayat ekmek şüpheli hammadde gibi düşünülmeli. Şüpheli hammaddeden gıda üretimine onay vermiyoruz” dedi. Şık, Türkiye’de üretilen yaklaşık 100 milyon ekmekten 6 milyonunun israf edildiğini söyledi.
Bayat ekmekte mikrobik tehlike

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Görüş bildirmek ister misiniz?