Arpacık soğanının dağılmaması için ne yapmalıyız.

Arpacık Soğanının Dağılmaması İçin Ne yapılmalı

Arpacık soğanı ile yapılan yemeklerde en çok vakit alan, soğanların doğranması aşamasıdır. İşte elimizi hem fazla meşgul etmeyecek hem de yemekte arpacık soğanlarının dağılmasını engelleyecek pratik bir yöntem;

Arpacık soğanlarını kabukları ile birlikte kaynar suda 1 dk kaynattıktan sonra soyup o şekilde yemeğimize ilave edersek, arpacık soğanlarının dağılmasını engellemiş oluruz.

Arpacık soğanının sağlığımız üzerindeki etkisini de hafife almamak gerekir. Kanser, kalp hastalığı, ve diyabet hastalığı gibi bir takım hastalıklara yakalanma riskini azalttığı gibi, içindeki flavonoid maddesi sayesinde de antioksidan etkisi yaratmaktadır. Ayrıca arpacık soğanı potasyum ve A vitamini bakımından da zengindir.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Görüş bildirmek ister misiniz?