Potasyum’un kullanım alanı

Potasyum iyonları canlılar açısından çok önemlidir çünkü yaşayan her hücrenin yapısında bulunurlar. Potasyum iyon difüzyonu sinir iletişimi için anahtar mekanizmadır ve insanlar dahil tüm hayvanlarda potasyum eksikliği ciddi kalp fonksiyon bozukluklarına neden olur. Potasyum bitki hücrelerinde birikmektedir, bu nedenle taze meyve ve sebzeler iyi bir besin kaynağı olarak değerlendirilebilir.

Potasyum hangi yiyeceklerde bulunur?

En çok bulunduğu gıdalar; maydanoz, kuru kayısı, çikolata, badem, fıstık, patates, muz, avokado, soya fasulyesi ve kepektir. Bunun dışında bir çok meyve ve sebze, et ve balıkta günlük ihtiyacı karşılayacak düzeyde potasyum bulunmaktadır.

Potasyumun kullanım alanları nelerdir?

Tedavide; ishal, kalp ritim bozukluklarında, hipertansiyon tedavisinde kullanılmaktır.

Vücutta; hücre içi ve dışında sıvı ve mineral dengesine yardım eder. Kan basıncının düzenlenmesini sağlar. Sinir iletiminin ve uyarılarının iletimine yardım eder. Kaslarınızın kasılmasına yardım eder. Kalp ritmi için hayati öneme sahip bir elementtir, beynin oksijenlenmesi için gereklidir. Böbreklerimiz vücutta sodyum/potasyum dengesini sağlar.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Görüş bildirmek ister misiniz?